Nummers

KvK 58381937
BTW 152491466.B01

LEAD Contractadvies

LEAD Juridisch Advies wordt regelmatig benaderd door ondernemers en bedrijven met de vraag hen bij te staan in de juridische bedrijfsvoering. Zij weet als geen ander juridische valkuilen in kaart te brengen en te analyseren. Als ondernemer wil je weten welke risco´s er kleven aan bepaalde beslissingen of te doorlopen juridische trajecten.

LEAD Juridisch Advies, als jouw vaste vertrouwenspersoon, adviseert en ontzorgt zodat jij als ondernemer een welbewuste keuze kunt maken.


Contracten opstellen en beoordelen

In een organisatie maken het onderhandelen over en het opstellen van contracten een belangrijk onderdeel uit van de dagelijkse gang van zaken. Deze contracten zijn essentieel voor de groei van jouw bedrijf.

Het opstellen van een goed contract voorkomt ongewenste risico’s, ongewilde aansprakelijkheden en onnodige schade.

Dit laatste is helaas niet altijd te voorkomen. Te vaak wordt een standaardcontract uit de la getrokken met alle gevolgen van dien. Een goed opgestelde overeenkomst is een maatproduct dat volledig afgestemd dient te worden op jouw eigen organisatie.

LEAD Juridisch Advies is deskundige op het gebied van het beoordelen en opstellen van contracten. Aan de hand van de regels van het Burgerlijk Wetboek worden de overeenkomsten getoetst. Bij de beoordeling van de contracten wordt extra aandacht besteed aan valkuilen zoals de totstandkoming, ontbinding, aansprakelijkheidsbeperkende bedingen en van toepassing zijnde algemene voorwaarden.


Algemene Voorwaarden

In algemene voorwaarden leg jij als ondernemer de regels vast die je wilt gebruiken bij de verkoop van producten of diensten. Deze ‘kleine lettertjes’ scheppen duidelijkheid over allerlei zaken die met de verkoop te maken hebben. Je kunt als ondernemer niet zomaar alles in de algemene voorwaarden opnemen. Bovendien moet je als ondernemer zorgen dat de algemene voorwaarden kunnen worden ingezien voor de koop of te verlenen dienst.

Zijn algemene voorwaarden noodzakelijk? Nee, algemene voorwaarden opstellen is niet verplicht. Maar heeft een ondernemer geen algemene voorwaarden dan heeft dit bijvoorbeeld gevolgen voor de aansprakelijkheid.